Toortoit - kasvav trend, mis tekitab vastakaid arvamusi

Toortoit - kasvav trend, mis tekitab vastakaid arvamusi

Autor: Reilika Nestor 20.03.2016 kell 00:00

Toortoidus ei visata midagi ära, ka ainustki puhast lehte või koort. Ainult riknenud ained.

Lehed, koored jne, mis enne hoolikalt on puhastatud, pressitakse mahladeks, lisatakse juurde maitseaineid ja läheb lauale joogina, eel või järeltoiduna.

Toortoidu serveerimine ja söömine nõuab alguses teatud teadmisi ja oskusi. Pole sugugi tähtsuseta, kuidas serveerida ja missuguses järjekorras süüa. Mõrudaid toite ei serveerita  kunagi peatoiduna. Vaid eel- ja lisatoiduna, näiteks küüslaugu, rõika ja rohtudest valmistatud toite.

Samuti magusaid toite pole kasulik serveerida eeltoiduna, vaid järeltoiduna, kuigi mõned seda soovitavad, näiteks õuna, apelsine, poome, küll aga siis, kui söömaaeg koosneb vaid ühest toidust. Näiteks õunatoit ilma igasugu lisatoiduta, võib söömaaeg koosneda kas ainult magusast või mõrudast toidust.
Mõrutoit muutub mäludes magusaks. Pealegi toortoidus pole möömine põhimõtteliselt mitte ainult lühiajaline nauding keelele, vaid tervise ja pika ea säilitamisabinõu.