Millised on taimetoitlaste maitseained?

IStockPhoto

Millised on taimetoitlaste maitseained?

Autor: Reilika Nestor 13.02.2015 kell 00:00

Kui tavapäraselt toituv inimene mõtleb taimetoitlastele, tekib ikka küsimus, kuidas nad oma toitu maitsestavad.

Vastus on lihtne - nad kasutavad selleks maitsetaimi. Siin mõned näited, milliseid taimi missuguse toidu juures kasutada.

  • Jahutoitudele: köömneid, aniisi, ingveri, kressi, apelsinikoort, kaneeli, nelki, vanilli, sinepijahu, mandleid, koriandrit, pähkleid, kardemoni.
  • Kaunviljadele: salveid, münti, piiniapähklijahu, kuuseseemneid, männiseemneid.
  • Seentele: tammetõrusid, kastaneid, tilli, vürtsi, pipart, loorberilehti. 
  • Puuviljadele: muskaatpähkleid, kuremarju, sidrunit.
  • Juurviljadele ja aedviljadele: tilli, kalmust, sellerit, tüümiani, paprikat, karrit, sibulat, küüslauku, murulauku, lõvihammast. 
  • Neid maitseaineid ei pea kasutama reeglina just neile toitudele, vaid ikka oma maitse järgi. Soola asemel võib kasutada maasoola, selleri soola või muud maitsesoola. Suhkru asemel tasub proovida toorpilliroosuhkrut. Äädika asemel sidrunit, jõhvikaid ja rabarberit ning sinepi asemel mädarõigast.