Kerge kõrvitsasupp - LEMMIK!!!!

Kerge kõrvitsasupp - LEMMIK!!!!

Autor: Reilika Nestor 21.04.2016 kell 11:40



Kõrvitsasupp

1 l vett
1 puljongikuubik 16 kcal
350 g kõrvitsat 91 kcal
79 g porgandit 32 kcal
90 g kartulit 81 kcal
60 g sibulat 25 kcal
Pipar maitse järgi.


1579 g suppi = 245 kcal

Pruunista potis sibul ja kõrvits, lisa vesi ning muud koostisained. Keeda õrnal tulel niikaua kuniks kõik pehme ning püreesta.

Kreemisemaks muuta võid lisada juurde merevaiku 1 spl või parmesani juustu, mis annab muidugi kaloreid juurde, kuid samas supp on ise üpris lahja nii, et võite ikka natukene maitset juurde lisada :). Olen ka praadinud peekonit sisse. VÄGA MAITSEV !!!

Lisaks sellele, et see supp on nii imemaitsev, siis kõrvitsal on väga palju häid omadusi:

  • Ennetab vähki - Eesnäärmevähk - kus uuringud on näidanud positiivset kasu süües kõrvitsat, kuna kõrvits on rikas beeta-karoteeni poolest.  
  • Silmade tervis - parandab nägemist, kuna on rikas C ja E Vitamiinide poolest.
  • Viljakus - sisaldab rauda, nagu spinat, oad, tomat, peet. Harvardi Ülikooli tulemus näitab, et A vitamiini ja raua sisaldus aitab rasestuda ja on hea imetamise ajal.
  • Tugevdab immuunsust.
  • Mida intensiivsem on puu- või juurvilja oranž värvus, seda enam sisaldab see β-karoteeni. Seda sisaldub ka kibuvitsamarjades, kõigis taimelehtedes ning paljudes rohelistes köögiviljades, näiteks spinatis, salatis, tomatis ja bataadis, kõrvitsas. β-karoteen on antioksüdant.