Söö just seda hommikuks ja sa näed nädalaga juba tulemust!

Söö just seda hommikuks ja sa näed nädalaga juba tulemust! (1)

Autor: Reilika Nestor 07.03.2017 kell 11:43



Meist väga paljud teavad seda lauset - "Hommikusöök endale, lõunasöök jaga sõbraga ning õhtusöök anna vaenlasele!" Need on kuldsed sõnad, mis peavad paika. Toon Teieni mõningaid põhjuseid ning näiteid, kuidas ja miks süüa hommikusööki ilusama MINA nimel :)

  • Hommikusöök on oluline just neile, kes soovivad kaalus alla võtta
  • Kel on terviseprobleemid
  • Kes töötavad palju
  • Kel on nõrk immuunsus

Annals of Nutrition & Metabolism avaldas uurimuse, miks just näiteks on kaerahelbed imeline hommikusöök. Uurimuses osales 36 meest ja naist, kes jagati kolme gruppi. Kõik grupid said hommikusöögi piiriks 350 kcal. Üks grupp sõi hommikuks kaerahelbeputru, teine grupp maisihelbeputru ning kolmas grupp jõi ainult vett. Tulemused olid aga hämmastavad. Neilt võeti vereproovid, et jälgida veresuhkru ning insuliini taset. Kaerahelbegrupi tulemus oli hämmastav. Nad sõid kaerahelbeputru hommikul ning neil polnud nii suurt isu, kui neil, kes sõid maisihelbeid ja eriti neil, kes jõid vett. Samuti nad sõid vähem nii lõunat, kui ka õhtusööki. Nad tarbisid 31% vähem kaloreid päevas, kui tarbidis need, kes sõid nii maisihelbeid, kui ka jõid vett. II ja III grupi inimesed tundsid juba nälga peale 3 tundi hommikusööki. Samuti Kaerahelbegrupi ainevahetus ning seedimine paranes juba teisel päeval. Käisid regulaarselt tualetis. Nende kaal hakkas langema peale nädalat, kui nad olid söönud hommikuks kaerahelbeputru.

Miks on siis kaerahelbed nii tervislikud:
  • Annab täiskõhutunde - kiudainerikas
  • Head süsivesikud, mis hoiavad kõhu täis ning ei teki näljatunnet.
  • Alandab vererõhku
  • Hoiab insuliin ja veresuhkrutaset
  • Alandab kollesterooli
  • Hoiab tervena ning tugevdab immuunsust.


Kuidas aga teha õigesti kaerahelbeputru:

Võta 25 g kaerahelbeid, aseta poole klaasi keevasse vette. Vett võid ka lisada, kui näed, et sinu jaoks on liiga tummine see puder ning soovid vedelamart. Kuumuta niikaua kui helbed on pehmed. Sinna lisa õrnalt juurde piima ning maitsesta õrna soolaga ning meega. Ja puder ongi valmis. Juurde võid lisada puuviljatükke, marju, võid, mis sinu hing vaid ihaldab. Olen ka näinud, kes praeb juurde peekoni ning muna. Peekon kuivata käterättpaberiga rasvast ennem söömist!

Head isu!


NÄIDE :) Mmmmm kui maitsev



Kommentaaride järjekord: Vanemad | Uuemad | Parimad