Kuidas katta tervislik toidulaud?

Kuidas katta tervislik toidulaud?

Autor: Reilika Nestor 06.10.2014 kell 16:10

Hoia veresuhkur normi piirides:

  • Söö alati samadel kellaaegadel
  • Kontrolli igal toidukorral söödava toidu kogust
  • Söö tervislikult, lisa toidule köögiviljad

Söö mitmekesist toitu
  • Söö erinevaid värvilisi puu- ja köögivilju
  • Söö väikestes kogustes tervislikke teravilju, ube ja tärkliserikkaid köögivilju
  • Lisa igale toidukorrale väike portsjon valku
  • Tarvita rasvavaba või madala rasvasisaldusega piima või jogurtit

Piira ebatervislike toitude tarvitamist

  • Kasuta toidu valmistamiseks väikestes kogustes tervislikke (küllastumata) rasvu, näiteks oliivi-, rapsi- või linaõli.
  • Söö iga päev väikestes kogustes avokaadot, pähkleid või kõrvitsaseemneid.
  • Väldi küllastunud (loomseid) rasvu ning kookose- ja palmirasva.
  • Väldi transrasvu (Nt margariini) ning neid rasvu sisaldavaid toiduaineid (koogid, küpsised, friikartulid)