Kanalihal nahk pole tervislik! Kanalt nahk õigel ajal maha!

IStockPhoto

Kanalihal nahk pole tervislik! Kanalt nahk õigel ajal maha!

Autor: Reilika Nestor 16.12.2014 kell 00:00

Teadlased on tõestanud, et kanaliha valmistades ei tasu enne küpsetamist nahka eemaldada, kuna liha muutuks puiseks ning seda pärast mahlasemaks muuta on pea võimatu. Seetõttu tuleb kana valmistada just koos nahaga, sest ainult siis jääb naha sees olev liha mahlaseks. Seda enam, et kananahast imbub küpsetamisel liha sisse olematu hulk rasva. Seega, et mitte liiga palju ebavajalikku loomset rasva süüa, on kasulik nahk alles pärast kana küpsetamist eemaldada.
Siinkohal peame olema tänulikud kanakasvatajatele, kuna praeguseaja kanad on väga õhukese rasvkoega. Jääb siiski vaid loota, et kanalihas on ikkagi toiteväärtus endine.