Aastatega su kaal tõuseb? Tegelik kaalutõusu põhjus ning mis aitaks?

Aastatega su kaal tõuseb? Tegelik kaalutõusu põhjus ning mis aitaks? (3)

Autor: Reilika Nestor 07.03.2017 kell 20:22


Meie elatud aja jooksul koguneb meie kehasse jääkaineid, toksiine, rasvu. Mida vanem sa oled seda rohkem neid kehas on.

Mis aga aitab puhastada meie organismi ja soolesid?

Linaseemned, linaseemneõli!


Kui sa kasutad päevas 1-3 spl linaseemne jahu, siis sa puhastad ideaalselt oma organismi. Nii viid oma kehast välja toksiine, jääkaineid, rasvu väljaheite kaudu.

  • Samuti aitab linaseemnejahu alandada kolesterooli taset veres.
  • Lahendab probleeme mao ja kaksteistsõrmiksoole haavanditega.
  • Kasutatakse kuseteedehaiguste puhul.
  • Põiepõletiku.
  • Parandab ainevahetust.
  • Puhastab käärsoolt ning üldse soolestikku.
  • Linaseemned sisaldavad limaaineid ja rikkalikult oomega-3 rasvhappeid. Need korrastavad inimese organismis seedekulgla tegevust.
Söö näiteks kolm nädalat:

    
1. nädal: 1 spl linaseemne jahu segatud 100 ml keefiriga;
    
2. nädal: 2 spl linaseemne jahu segatud 100 ml keefiriga;
    
3. nädal: 3 spl linaseemne jahu segatud 150 ml keefiriga.

Usun, et näed peagi tulemust.


Linaseemnejahu omadused:

Kiudainete-, taimse valgu-, mineraalaineterikas, sisaldab mitmeid vitamiine. Sobib lisada erinevatesse jookidesse, jogurtisse, kohupiima, putrudesse, küpsetistesse, suppidesse, kastmetesse jm. NB! Tarvitada koos rohke vedelikuga, mitte süüa kuivalt ja mitte ületada päevast tarbimisnormi, mis on 1spl. Toitainetesisaldus 100g tootes: energiat 1346kJ / 323 kcal, valke 40g, süsivesikuid 3,9g, sellest suhkruid 3,8g, rasvu 8,8g, sellest küllastatuid 0,9g, kiudaineid 34g, Na vähem kui 0,1g, vitamiin B1 1,1mg (100%*), B6 1,2mg (86%*), foolhapet 280µg (140%*), Mg 760mg (203%*), Ca 120mg (15%*). *=soovitatavast päevasest annusest.

See on müügil apteegis - Kliki! Toote leiad siit!





Pluss KEEFIR!

Keefiri valmistamiseks on vajalik piima pastöriseerimine ja jahutamine. Hiljem lisatakse keefiriseen ehk juuretis ning sobivas soojuses toimubki hapnemine. Keefiri valmistatakse lehma-, kaameli-, kitse- või lambapiimast! 

Keefiri tarbimine põhjustab allergiat oluliselt vähem kui piim, kuna hapnemise käigus kalgenduvad piimavalgud, mis enne joogi lõplikku valmimist mikroorganismide ensüümide poolt juba osaliselt lõhustatakse. Et tegemist on happelise joogiga (keefiri pH jääb vahemikku 4,2-4,6), siis on joogil seedenäärmete tegevust ergutav toime, mis mõjub positiivselt neile, kes kannatavad mao alahappesuse all.

Võrreldes jogurtiga sisaldab keefir vähem süsivesikuid, rasvu. Tänapäeva jogurtid on rohkem nagu magustoit, kui tervisetoit. Teadlased soovitavad tarbida keefiri kui jogurtit.

Toome välja põhjused, miks peaks iga inimene jooma keefiri.

  • Toiteväärtus, mineraalid, vitamiinid

Sisaldab kaltsiumi, rauda, fosforit, magneesiumi, tsink, kaaliumi, naatriumi, vask, molübdeen, vitamiin A, vitamiin B1, B2-vitamiin, vitamiin B3, vitamiin B6, vitamiin B9 (foolhape), vitamiin B12, vitamiin C, vitamiin D ja vitamiin E. Asendamatud aminohapped nagu metioniini, tsüsteiini trüptofaan, fenüülalaniin, türosiin, leutsiin, isoleutsiin, treoniin, lüsiin ja valiin. Üks klaas ca 100 kcal.

  • Parem kui jogurt - seedimine, kaalulangus, dieet, parema ainevahetuse nimel.

Need, kes soovivad oma seedimist parandada, soovitatakse juua ennem keefiri kui jogurtit. Keefir on kasulik just oma probiootikumide poolest. Keefir sisaldab enam kui 30 kasulikku bakterit.

  • Antibakteriaalne toime.

Kaitseb teid infektsioonide eest. Uuringud näitavad, et kaitseb mitmesuguste kahjulike bakterite nagu:

Salmonella - Inimesed nakatuvad peamiselt toiduainetega, kas nakatunud lindude ja loomade lihatoodete, aga ka ja kanamunade kaudu ja nakatunud inimestega kokku puutumisel, harvemini taimsete toiduainete ja kodus peetavate lemmikloomade (roomajad, hiired, maod) kaudu.

Helikobakter-infektsiooni eest. Helicobacter pylori on bakter, mis on põhjustab infektsioone, peamiselt võib tekitada inimestel bakteriaalse päritoluga kroonilisi põletikke. Helikobakteritüved on erineva tõvestusvõimega. Ühel inimesel võib esineda mitu helikobakteritüve üheaegselt. Nakkuskandlusega inimestel ei esine enamasti (90%) mingeid haiguse sümptomeid (sümptomiteta bakterikandlus). Väikesel hulgal peremeesorganismidel võib nakkus suurendada maohaavandi ja kaksteistsõrmiksoole haavandi, gastriidi, duodeniidi ning teatud maovähivormide tekke riski. 

Soolekepike ehk soolebakter ehk coli-bakter ehk kolibakter on üks paljudest enterobakterite sugukonda kuuluvatest pulgakujuliste bakterite liikidest, kes elab põhiliselt imetajate soolestikus. Jämesooles elavad soolekepikesed aitavad kaasa jääkainete töötlemisele ja toidu imendumisele, samuti toodavad nad K-vitamiini. E. coli on seedetrakti normaalse mikrofloora üks tuntumaid esindajaid, kelle kontsentratsioon jämesooles on 107–108 mikroobirakku/g. Enamik Escherichia coli tüvesid on ohutud, kuid leidub ka haigust tekitavaid serotüüpe. Keefir just kaitseb teie organismi kahjulike bakterite eest.

  • Parandab luude tervist ja vähendab riski osteoporoosi haigestumisel.

Osteoporoos kui luukoe lagunemine. Suureks probleemiks just vanematel inimestel, eriti naistel. Keefiris sisalduv kaltsiumi kogus aitab parandada luude tugevust ja aeglustada osteoporoosi teket. Vähendab luumurdude riski isegi 81%.

  • Vähendab vähki haigestumise riski.

Keefir tugevdab immuunsust ja vähendab vähki haigestumise riski just tänu oma kasulikele bakteritele, mis pidurdavad vähialgete teket. USA uurimused näitavad, et keefiri tarbimine vähendab rinnavähki haigestumist 56 protsenti, võrreldes jogurtiga ainult 14 protsenti. Need andmed on toodud vastavalt keefiris sisalduvate ainete kasulikkusele ning katsetele, mis on tehtud loomadel.

  • Astma ja allergia

Bronhiaalastma ehk kopsuastma ehk astma, ka hingeldustõbi on hingamisteede krooniline põletikuline haigus, mille korral tekib mitmesuguste ärritajate mõjul hingamisteede ahenemine ja hingamise raskenemine. Haigust põevad umbes 5% täiskasvanutest ja 7–10% lastest. Arvatakse, et astmat põhjustab geneetiliste ja keskkonnategurite kombinatsioon. Diagnoos põhineb sümptomite hindamisel, ravile reageerimisel aja jooksul ja hingamismahtude mõõtmisel ehk spiromeetrial. Siis keefiris sisalduvad kasulikud bakterid hävitavad erinevaid põletikulisi haigusi. Katseid on täna tehtud küll loomade peal, aga need katsed on näidanud, et vastavate bakterite annustamine aitab tervendada astmat. Samuti on teadlased kindlaks teinud, et keefiris sisalduvad bakterid on kasulikud tarbida astma puhul.


Talvele vastu minnes on suurepärane kooslus. Klaasitäis keefiri, paar ingveri ja sidruni viilu ning 1 tl mett. Segada Lasta seista 5 minutit ja siis juua!

Kommentaaride järjekord: Vanemad | Uuemad | Parimad