15 põhjust, miks juua KARTULIMAHLA! Nahk, terviseprobleemid, tselluliit jne

15 põhjust, miks juua KARTULIMAHLA! Nahk, terviseprobleemid, tselluliit jne

Autor: Reilika Nestor 16.04.2016 kell 11:42

Toore kartuli kasulikkust on teatud juba pikka aega. Vanast ajast on toorest kartulit kasutatud kui ravimit. Ainukene asi, et kartulil tuleks eemaldada koor, kuna see on mürgine. Eriti kahjulik on kartul, mil on veel roheline koor. Selles sisalduv solaniin on äärmiselt mürgine aine, mida eriti leidub tomatis, munakollases ning kartulis. Solaniin on glükoalkoloidne mürk, mida leidub erinevates taimedes. See võib looduslikult esineda igas taime osas, kaasaarvatud lehed, vili ja vars. Solaniin on väga mürgine juba väikestes kogustes. Solaniinil on nii fungitsiidsed kui ka pestitsiidsed omadused ja see on osa taimede looduslikust kaitsemehhanismist. Kui te sööksite tooreid tomateid, kartuleid, siis selles sisalduv solaniin võib kahjustada teie organismi. Nt kõhukrambid, kõhuvalu, neuroloogilised muutused ning lootele emaüsas võib tekitada jäädavaid kahjustusi. Parem mitte süüa tooreid marju ning puu-ja juurvilju.

Miks siis on kartuli mahl tervisele nii kasulik?

Toore kartuli mahla kasutatakse...

  • Vähiravimina.
  • Aitab vähendada maksa ja neeruhaiguste riski
  • Südame- ja veresoonkonnahaiguste puhul
  • Kõrgvererõhutõbi
  • Diabeet
  • Reaumaatilised haigused
  • Tugevdab immuunsust
  • Peavalude korral
  • Menstruatsioonivalude korral
  • Puhastab teie keha toksiinidest, jääkainetest, liigsest rasvast
  • Problemaatilise näonaha korral - puhastada näonahka kartulimahlaga on tal antiseptiline toime. Kõrge C-vitamiini tase aitab toita nahka ning muuta elastseks.
  • Alandab veresuhkrutaset
  • Võitleb naha vananemise vastu- pinguldab nahka.
  • Võitleb tselluliidi vastu või takistab selle teket. Sa peaksid hõõruma selles kohas toorest kooritud kartulid, kus on sul probleemne nahk, tselluliit.
  • Alandab kaalu ning põletab rasva.

Toore kartuli mahla on imelihtne valmistada. Kõigepealt eemalda kartulilt koor, kuna see ei ole inimese tervisele kasulik. Haki seejärel kartul peeneks, või siis köögikombainis. Aseta see marli sisse ning suru sealt mahl välja. Ainult tarbi värskelt pressitud mahla. Samuti võid teha smuutit - lisa õuna või banaani või kiivit, apelsini, greipi, sellerit, arbuusi jne jne jne.